Klar til softwareopdatering?

 

Af Christine Morthorst Christiansen

”Fra tid til anden laver vi softwareopdateringer på vores computere og telefoner, ganske enkelt for at de skal fungere bedre. Måske burde vi også blive bedre til at lave softwareopdateringer på hinanden”.

Det skriver psykolog Mattias Stølen Due i sin bog: Pas på parforholdet.

Forfatteren har igennem egen praksis, hjulpet mange par til en bedre kommunikation og større trivsel i parforholdet. Formålet med bogen er, at få sat tanker, refleksioner og processer i gang i livet og parforholdet, for at parret kan passe på hinanden og bevare kærligheden over tid.

Relationen og det at fremme hinandens potentiale, har fokus igennem hele bogen, frem for en fejlfinding af hinanden. Igennem hele bogen er der spørgsmål, du kan tænke over selv, eller sammen med din partner. Det er ”Jeg-spørgsmål”, som er perspektivet i hele bogen. ”Jeg kan forandre mig selv, men ikke ændre på min partner.”  I spørgsmålene fokuseres på det gode og positive, der kan give taknemmeligheden, glæden og kærligheden gode vækstbetingelser.

Jeg oplever, at vi som par nemt kommer til tale om de samme emner, eller ”køre i ring” med de samme mønstre og perspektiver i samtalerne om parforholdet. I bogen er temaerne og tilgangen valgt af forfatteren. Den viden og teori som Mattias Stølen Due gerne vil formidle, flettes så fint og lettilgængeligt sammen med de mange eksempler han har fra egen praksis. Og hensigten er at passe på parforholdet.

Dette giver et godt og respektfuldt udgangspunkt for en konstuktiv samtale omkring relationen og kommunikationen i parforholdet.  En samtale som giver muligheder for, at der bliver sat ord på, hvad man kan gøre, for at passe på hinanden og bevare kærligheden.

Emnerne i bogen er; relationens karakter i parforholdet, kommunikation, fysisk berøring og sex samt udefrakommende udfordringer og lidelser, der følger med at leve livet – også som par.

Det er en relevant og god bog, jeg varmt vil anbefale par at læse sammen.  Sæt nogle aftener af til at læse bogen sammen, eller tag den med på en ”kæresteweekend” og start software opdateringen.

Jeg giver bogen 5 stjerner!