Fysisk berøring

Af Steen Møller Laursen

Fysisk kærlighed

Det er gammel viden, at fysisk berøring er en måde at vise kærlighed på. Utallige undersøgelser om børns udvikling har vist, at spædbørn, der ofte bliver taget op, krammet og kysset, udvikler et sundere følelsesliv end de, der i lange perioder må undvære fysisk kontakt. Fysisk berøring som at holde i hånd, omfavne, kysse hinanden og have samleje er alt sammen måder at vise sin partner kærlighed på.

Husk at

Lade partneren fortælle, hvordan berøringen føles. Vær opfindsom og find nye måder at berøre din partner. Mange mænd vil mene, at fysisk berøring er deres primære kærlighedssprog, fordi mænd generelt har et større seksuelt behov end kvinder, og fordi mange mænd føler sig elsket, når de har sex med deres partner. Men samleje er kun én vej i det kærlighedssprog, der hedder fysisk berøring. Andre veje er knus og kys, holde i hånd, stryge over håret osv.

Er din ægtefælles kærlighedssprog fysisk berøring, er det vigtigt, at du lærer at tale hans eller hendes ’sprog’. En fysisk berøring kan måske nærmest virke irriterende på din partner, hvis det bliver gjort på en måde, som han eller hun ikke kan lide.

Lad din partner fortælle dig, hvor og hvordan berøringen føles rar. Din opgave som ægtefælle er at være opfindsom med at finde nye måder at berøre din partner. Men husk at spørge efter respons, så du ved, at han/hun har det godt, med det du gør.

LÆS OM KÆRLIGHEDSSPROGENE: