Vil gerne giftes som 15 årig

Spørgsmål

Fold ud

Hej Brevkasse.

Jeg er en pige på 15 år. Jeg vil meget gerne giftes, og det skal helst være her og nu. Jeg har ingen kæreste. Jeg føler, at jeg bare ikke kan vente med at blive gift og få en masse dejlige børn. Det skal lige siges, at jeg elsker børn. Jeg vil rigtig gerne giftes. Men er det normalt, at man gerne vil giftes i en alder af 15 år?

Kærlig hilsen
Pige på 15 år

Svar

Kære pige på 15 år. Tak for frimodighed for at skrive til os. Jeg synes, det er dejligt at læse, at du har en masse håb og drømme for dit liv. 

Jeg kan godt forstå, at det kan være svært for dig at bære følelserne/længslen efter at blive gift og få børn. Det at blive gift og få børn, er noget som rigtig mange drømmer om, som en helt naturlig del af livet.

Nyd dit ungdomsliv

Jeg tænker, det er vigtigt at du bestemmer dig for at leve i nu’et, så du ikke kommer til at bruge alt din energi på længes efter fremtiden med familie og børn. Du har rigtig mange spændende muligheder, mens du er ung, og ikke er forpligtet på ægtemand og børn.

Hvis du glemmer at nyde dit liv nu, så kan du komme til at fortryde det, når du bliver ældre, fordi dine ungdomsår jo desværre ikke kommer igen. Sørg for at leve i nu’et, men bevar dine gode drømme for fremtiden. Fremtiden med mand og børn kommer som noget naturligt, når du bliver ældre.

Brug tid på venskaber og hobbyer

Brug en masse tid på at opbygge og vedligeholde dine venskaber. Gode venskaber, som du opbygger nu og bruger tid på, kan du være heldig at have i rigtig mange år fremover. Det tager tid at skabe gode venskaber, både nye venskaber men også at vedligeholde ”gamle” venskaber.

Brug din tid og energi på at afprøve en masse forskellige hobbyer og ting, mens du er ung og har en masse tid og muligheder.

Ægteskab og børn er en stor beslutning

Det er en stor beslutning at blive gift og få børn. Det er en beslutning, som vil påvirke dig resten af dit liv. Det at få familie med mand og børn kræver, at du er parat til at påtage dig et voksent ansvar. Et ansvar som kræver en modenhed, som du endnu ikke har, når du er 15 år.

Jeg ønsker ikke at skræmme dig, men jeg vil alligevel sige, at det ikke kun er lykken at have mand og børn. Der følger rigtigt mange “kedelige” ting med til at være voksen i en familie. Et barn vil kræve dig 100 %, da det i den første tid er barnets behov, der skal være i centrum. Det betyder, at når du en dag får barn, så vil du i en lang periode blive nødt til at sætte dine egne behov til side.

Forklaringer på længsel?

Jeg tænker på, hvad det er, der gør, at du som 15 årig brænder for at blive gift og blive mor? Der kan være forskellige forklaringer på dit store ønske. Jeg nævner et par forslag her.

Det kan være, at du savner en ubetinget bekræftelse og kærlighed fra andre, som en partner eller et barn kan give. Sørg for at søge den ubetingede bekræftelse og kærlighed fra andre ex. din familie og veninder. 

Det kan være, at du ikke rigtig trives i skolen, med familien eller med vennerne? Drømme og længsel efter “voksenlivet” med mand og børn, kan virke spændende og dejligt, hvis du oplever, at du lige nu ikke har det så godt. Hvis du har det dårligt eller har problemer med familien, skolen eller vennerne, så sørg for at gøre noget ved problemerne. Det kan være, at du har brug for hjælp til at få det bedre eller løse problemerne, så find en voksen som du har tillid til ex. dine forældre, en lærer, nabo osv. Fortæl den voksne om, hvordan du har det, så du ikke går med dine bekymringer alene. 

Jeg vil ønske dig held og lykke med dit ungdomsliv. Husk at nyde tiden og alle de muligheder, som du har mens du er ung og ikke har forpligtelser i forhold til mand og børn.

Den eneste ene

Kærlig hilsen