SMS med “ven”

Spørgsmål

Fold ud

Hej

Min kæreste har fundet en ny ven. Det er en fyr, hun har mødt i den butik, hvor hun arbejder. Altså en kunde. De er begyndt at skrive rigtig meget sammen på SMS, og det er ikke fordi jeg ikke stoler på min kæreste, det er fordi jeg ikke stoler på ham.

Vil bare høre, om det er normalt at venner kalder hinanden skat, sender hjerter, sender kysse smileys og den slags. Jeg har sagt, at jeg ikke syntes, det er passende, men får bare at vide at det er fordi jeg er jaloux. Jeg vil jo heller ikke begrænse hende, fordi hun skal selvfølgelig have venner. Men de skriver RIGTIG meget sammen. Både godmorgen og godnat hver dag. Gør venner det?

Jeg er i vildrede, hvad skal jeg gøre?

Hilsen den frustrerede.


Svar

Kære frustrerede

Tak for din beskrivelse, jeg vil give dig en tilbagemelding som handler om, hvad jeg tænker og opfatter, ved det du skriver.

Om det er normalt at venner kalder hinanden for skat? Det forekommer sikkert, men det væsentlige i det, er for mig at se, at når det går dig på, så er det et reelt problem, som du skal tage dig af.

Vær tydelig
Du vil ikke begrænse din kæreste, og det er da både kærligt og sympatisk, men på den anden side er det godt for dig, at være bevidst om dine egne grænser. Hvad er vigtigt for dig? Og hvad er over din grænse?

Du ejer ikke din kæreste og kan ikke bestemme over hende, men det har betydning for jeres relation, at du siger noget om, hvordan du har det, med det der sker, og på den måde markerer, hvor dine grænser går. Tiden må vise, om din kæreste vil ændre på noget, og om du kan leve med det der sker?

Alternativet til ikke at sige så meget, om det der sker i dig, er, at der let opstår utydelige stemninger som f.eks. påstanden om, at du bare er jaloux. Hvis du er jaloux, så stå ved det, sig noget om det. Måske har din kæreste brug for, at du er mere tydelig omkring dine følelser for hende?

Gør dig attraktiv
Jeg læser din beskrivelse som om, at du bliver unfair behandlet og det må være hårdt for dig, men jeg tror ikke, du vinder hendes kærlighed ved bare at få ret i det. Jeg vil opfordrer dig til at blive mere attraktiv end det hun får ved hendes sms-flirt. Det er ikke sikkert, det lader sig gøre, men måske kan du hente noget inspiration i at tænke tilbage på, hvad du faldt for og hvad I tidligere har hygget jer med, og så få mere af det på banen.

Mit bedste råd er, at sige noget om, hvad det, der sker, gør ved dig og på samme tid respektere, at du ikke kan styrer din kæreste. Forhåbentlig bringer denne italesættelse og grænseafklaring noget nyt og brugbart ind i jeres relation.

Jeg ønsker det bedste for dig!

Kærlig hilsen