Nyt forhold, gamle problemer

Spørgsmål

Fold ud

Jeg har været i mit ‘nye’ forhold, siden august 2014 med verdens dejligste pige, som jeg elsker utrolig højt, problemet er dog at der er nogle spøgelser fra mit tidligere forhold der stadig hjemsøger mig. Jeg var i forhold med min tidligere kæreste i ca. 5 år, hvor hun hver dag fortalte mig hvor sød og dejlig jeg var, samt at hun elskede mig og vil være sammen med mig for altid, det typiske som folk fortæller hinanden i forhold. Til sidst i det forhold, opdager jeg, at hun har og er mig utro, med en anden, det bunder i at hun glemte at komme hjem en aften, altså hun var faldet i søvn ved ham, efterfølgende dyrker de så sex hjemme i min seng, i min lejlighed, hvilket jeg kunne dufte på sengelinnedet og i rummet.

Jeg slår naturligvis op med min daværende kæreste og vi flytter fra hinanden samme dag. Nu står jeg så i dag, med en ny, rigtig vidunderlig dejlig pige, der osse fortæller mig hver dag, at jeg er dejlig, at hun elsker mig og vil dele sit liv med mig, hun har endda spurgt om jeg vil forloves med hende. MEN jeg har virkelig enormt svært ved at tro, at hun er oprigtig, jeg har svært ved at slippe min tvivl og mistroen til at jeg er god nok for hende i længden, præger mig samt hænger mig langt ud af halsen. Jeg føler at skuffelsen og bruddet ved løfter samt det faktum at jeg blev enormt såret, fra det tidligere forhold, har sat enormt meget præg i mig, jeg kan mærke hvor bange jeg inderligt er for at det skal ske en gang til. Dette er naturligvis noget jeg har haft mange samtaler med min nye kæreste om, hvilket hun tager enormt pænt, lytter og prøver at forsikre mig om at det ikke sker sammen med hende, men forfanden hvor sidder frygten bare helt ude på tøjet, jeg tror nærmest ikke på hende. På samme tid med at jeg er blevet enormt jaloux, hvilket jeg kan præsentere at gemme væk, for at min nye kæreste ikke skal føle at hun skal tage forbehold for at jeg ikke får det dårligt.

Har du måske nogle gode råd til hvordan jeg kan tackle mine følelser samt jalousi bedre, evt. få lagt låget på kisten, så jeg ikke skal føle mig hjemsøgt længere?


Svar

Kære du

Mange tak for din henvendelse til parvis.dk

Jeg synes, det er super, at du tager dig selv og dit nye forhold alvorligt ved aktivt at gøre noget, frem for at lade stå til.

Du skriver, at du har været i dit nye forhold siden august 2014, men det fremgår ikke, hvor lang tid der gik mellem at forholdet til din eks kæreste gik i stykker og til at du indledte et nyt forhold til din nuværende kæreste.

Det er rigtig dejligt for dig, at du nu har en god kæreste, som du elsker og hvor du også oplever, at det er gengældt, men på grund af skuffelsen har du svært ved at tro på, at hun virkelig elsker dig og ikke vil svigte dig.

– Og du beder om råd til at takle følelserne og evt. få lagt låg på kisten….

Som jeg ser det, skal der ikke låg på, men det skal stille pilles af, så du får kontakt med de følelser du har, og de får den plads, de har brug for.

Derfor tænker jeg, det bedste vil være, at du opsøger hjælp hos en psykoterapeut eller psykolog, da de vil kunne hjælpe dig til at håndtere dine svære følelser. Jeg tænker, at det vil kunne hjælpe dig til at kunne være i et ligeværdigt forhold til din nuværende kæreste. Jeg tror også, det er vigtigt, at du vælger at gøre noget. Hvis du ikke får gjort noget ved det, er risikoen at din jalousi bliver mere omsiggribende og jalousien kan ende med at overtage styringen, hvis den ikke tages alvorlig. Dette kan være meget ødelæggende for jeres forhold og kan medføre en større afstand dig og din kæreste imellem.

Så min opfordring er klart, at du skal søge hjælp, både for din egen, men også for din kærestes skyld. Det fortjener I.

Venlig hilsen

Dennis Hansen
Familieterapeut
Rådgiver på Adamogeva.dk