Min kærestes veninde

Spørgsmål

Fold ud

Kære parvis

Min kæreste og jeg har været et par i ca 5 måneder og kendt hinanden i 8 måneder. Så vi har ikke været sammen så længe.
Men nu står jeg i den kedelig situation, hvor jeg har brug for hjælp. Min kæreste har en veninde, som jeg føler han bruger for meget tid på, i forhold til at det er mig der er hans kæreste og ikke hende.
Vi skruer lige tiden lidt tilbage, for da de begyndte at kende hinanden, der havde han følelser for hende, men hun havde ikke for ham, fordi hun er lesbisk. Men da vi begyndte at ses, føltes det stadig som om Han nærmest håber på at få hende. Han skrev sammen med hende hele tiden, de spiste sammen, tog på ferie sammen også skulle han hver gang hun skulle et eller andet skulle han passe hendes hund. Og det gjorde han gladeligt fordi – som tidligere nævnt – tror jeg stadig han havde en eller anden slags følelser for hende. Han var hele tiden “bundet” til hende. Hendes navn på hans telefon i alle medier og i telefonen står der et hjerte bag ved hende, hvilket jeg virkelig ikke bryder mig om. Han siger, det er hende, der har skrevet det selv. Og nu er han så også lige taget en uge på ferie med hende. Han spurgte ikke, om jeg ville med, fordi han gik bare ud fra at jeg ikke havde råd, fordi jeg pt er på kontanthjælp. Men bare det, at han ikke engang spørger eller snakker med mig om, om vi kan finde en løsning, så vi begge kunne komme på ferie sammen skuffer mig dybt og gør mig så ked af det. Og så af alle personer er det hende, han skal have med.


Svar

Kære kvinde
Jeg kan virkelig godt se at der er et problem. Du beskriver et kæresteforhold, som bliver udfordret af en tredje person. Hun bliver derfor din konkurent overfor din kæreste, og det kan man ikke holde ud at leve med.

Jeg læser at du føler dig forbigået ved at din kæreste tager på ferie med en anden kvinde. Om hun er lesbisk eller ej, så er det ikke i orden overfor dig, og det gør man ikke uden at forvisse sig om, at det er ok for partneren. Hvis du er vigtig for ham, ville han tale med dig først, og så måtte han have vigtige argumenter for en sådan rejse. Hvis han elsker dig, ville han tage hensyn til dig og dine følelser.

Et kærligt opgør
Et kæresteforhold er mellem to parter, alt andet er noget rod og skaber jalousi, og det kan man ikke holde til. Det betyder, at du bliver nødt til at gøre noget ved det. Du bliver nødt til at passe på dig selv, og det må du gøre ved at sige fra overfor det han gør. Det er et kærligt opgør for din skyld, men også hans. Det kan betyde, at du bliver nødt til at slå op med ham, hvis du ønsker at tage dig selv alvorligt. Du bliver nødt til at fortælle ham, hvordan du har det, når han tager på ferie med hende den anden. Har han så ikke lyst til at ændre adfærd, må du gå. Du vil ikke kunne holde til at leve et livslangt forhold på denne måde.

Jalousi
Nu kunne det være sådan, at din kæreste godt er klar over, at hver gang han laver noget sammen med sin veninde, så reagerer du med jalousi, og det vil han ikke lade sig styre af. Han vil ikke lade sig dominere af dig og dine følelser. Det er ikke et argument for at det forsætter, men et argument at få talt om hvad der gør, at du bliver jaloux og ikke føler dig sikker på ham. Jalousi handler om følelser af at være ved at miste ham til en anden, og det er dybt alvorligt for dig. For skal du satse på ham, eller skal du gå?

Kæmp for kærligheden
Du tænker måske, at du elsker ham, og du ikke vil miste ham. Så må du alligevel risikere at miste ham ved at sige fra overfor det, du mærker ikke er ok. Måske tænker du, at du vil tage kampen op for at vinde hans kærlighed, så må du gøre dig spændende i hans øjne og invitere ham på oplevelser, som du synes er spændende, og dermed forsøge at udkonkurrere hende den anden.

Du må passe godt på sig selv, og det gør du ved at tage dig selv alvorligt og tillade dig at reagere, når du mærker, at han bruger forholdsmæssig meget tid på en anden kvinde, en tid du formentlig ville ønske han brugte sammen med dig.

Skal I få jeres forhold til at fungere, må i begge arbejde på det. Gå evt. på kurser om at være i parforhold, læs bøger sammen om at indgå i parforhold eller gør brug af en parterapeut. Men først må han konfronteres med, at du ikke accepterer tre i jeres forhold.

Held og lykke med din snak. Som optakt til samtalen kan du for eksempel sige, at der er noget, jeg gerne vil tale med dig om, noget jeg synes er svært at tale om….

Kærlige hilsner fra