Min kæreste siger dejlige ord til andre kvinder

Spørgsmål

Fold ud

Kære brevkasse.

Jeg har været i et langdistanceforhold med min kæreste i 2 år. Vi ses i weekender. Derudover arbejder jeg 2 dage om ugen i hans by (vi arbejder i samme firma), for at vi kan se hinanden lidt oftere. Jeg er pendleren. I hverdagen når vi ikke ses, har jeg et værelse i Kbh. hvor min arbejdsplads også ligger.

Min udfordring ligger i, at min kæreste både skriftligt og mundligt meget ofte smigrer andre kvinder. Vi er åbne omkring vores mails, beskeder til vores venner, så vi kan se, hvad vi hver især skriver. For nyligt viste han mig en kommunikation mellem ham og en veninde, hvor jeg ser ordene ”dit kønne ansigt, din karisma og dit dejlige smil…, at kommunikere med dig har altid været en fornøjelse”.

Jeg føler mig lidt krænket, da han ikke siger den slags ord til mig. Han skriver med en del veninder og ses også med dem i ny og næ, hvilket jeg finder helt fint, jeg ses også med mine venner. Men jeg har ikke brug for at sige sådanne dejlige ord til mine venner. Jeg har fortalt ham, at det sårer mig, og han mener jeg er jaloux.

Hvordan bør jeg reagere?

Mange hilsner A


Svar

Kære A.

Tak for din henvendelse til brevkassen. Jeg kan læse, du har dine udfordringer i at din kæreste både skriftlig og mundtlig smigrer andre kvinder.

Da jeg læste om din udfordring, fik jeg tanken, om det kun er kvinder han smigrer, hvad med sine mandlige venner og kollegaer?

Har din kæreste nogen sinde været dig utro? Hvilket vil kunne forklare nogle dine reaktioner og følelser.

Kæreste – som en solskinsspreder

Umiddelbart ville jeg som menneske blive glad for sådanne opmuntringer, som din kæreste kan give. Men samtidig kan jeg læse, at du savner at din kæreste giver dig de samme opmuntringer. Jeg tror, der er mange mennesker, som i stor udstrækning savner opmuntring og anerkendelse for dem, som de er. Derfor kan det være, at din kæreste med sine anerkendende ord er med til at give energi og glæde til andre. Mon din kæreste er en solskinsspreder?

Mennesker er forskellige

Vi mennesker er forskellige og har forskellige kærlighedssprog. Kender du dit eget kærlighedssprog? Hvordan udtrykker du dig i forhold til din kæreste? Får han varme ord og anerkendelse fra dig?

 Du kan læse mere om de 5 kærlighedssprog i denne artikel: 5 kærlighedssprog

Jeg kan også anbefale dig at læse bogen “De 5 kærlighedssprog”, som er skrevet af Gary Chapman. Et forslag kan være, at I som par læser bogen og tager en snak derudfra.

 Godt, I er åbne

Noget positiv, som jeg ser i jeres forhold er, at I er åbne om, hvad I hver især kommunikerer ud til venner og bekendte. Et godt forhold bygger på åbenhed og ærlighed, da det er med til at give tillid og tryghed.

Grundfølelse af at være elsket

Jeg vil tillade mig at spørge, om du har en grundfølelse af at være elsket? Har du en grundlæggende følelse og oplevelse af, at din kæreste elsker dig? Eller bliver du i tvivl, når du ser, hvad han skriver til andre?

Hvordan var det med anerkendelse i dit barndomshjem? Du kan måske være sårbar overfor følelsen af at blive valgt fra eller have en usikkerhed på, om du er elsket og værdifuld? Du kan måske være sårbar i forhold til at få en oplevelse af, at andre får noget af det, som du savner eller som, du synes du burde have?

Hvad kan du leve med?

Spørg dig selv om den adfærd som din kæreste har, er noget du kan leve med, for det er tvivlsomt at han kan ændre på det, hvis det er hans natur. I et parforhold bliver du nødt til at tage udgangspunkt i, at du ikke kan lave den anden om, kun dig selv.

Du bliver derfor nødt til at finde ud af, hvad du kan gøre for, at du ikke bliver så udfordret af din kærestes adfærd. Jeg får en følelse af, at du måske savner noget fra ham, som du ser andre får? Indbyder eller “spiller du mon op til leg og smigrer” fra ham?

Du har lov til at ønske

Jeg tror, det er en umulig opgave at dække alle behov hos hinanden i parforhold. Hvis du har en forhåbning om, at han skal dække alle dine behov og ønsker, så tror jeg desværre, at du bliver skuffet. Jeg tænker, at du har lov til at ønske, at din kæreste giver dig mere opmærksomhed og smigrer, men jeg tror desværre ikke, du kan kræve det.

Når du fortæller ham om, hvad du ønsker, så prøv at tage et positivt udgangspunkt i dig selv. Fortæl, hvad du savner og længdes efter fra ham? Ex. Jeg savner at vi sidder i sofaen og se en film, jeg savner at vi flirter mere på sms (du kan jo prøve at starte en flirt på sms med din kæreste) ovs. 

Forskellige oplevelser

Jeg tror, du skal prøve at lade være med kritisere hans adfærd overfor andre kvinder, da han sikkert vil høre det negativt – ex. det med, at han sårer dig ved at skrive disse sms’er. Lad være med at fortælle ham, hvad han ikke gør rigtigt overfor dig. Det er heller ikke godt at sige, at du ikke kan forstå, hvorfor han smigrer andre kvinder, når han ikke giver dig samme opmærksomhed.

Det kan være din kæreste har en oplevelse af, at han giver dig meget mere opmærksomhed og smigrer i forhold til andre kvinder. Derfor kan det være, at han har svært ved at forstå, hvad du egentlig mener, når du fortæller, at det sårer dig at han smigrer andre kvinder.

Jeg vil ønske for dig og din kæreste, at I må få forståelse for hinandens kærlighedssprog.

Der er også givet andre svar, som kan minde om noget af det, som du oplever som udfordrende. Jeg har sat et par svar ind her:
Jeg føler ikke kæresten elsker mig
Jeg keder mig i mit ægteskab, hvad gør jeg?

Hilsen