Jeg vil gerne bevise min kærlighed

Spørgsmål

Fold ud

Hej. Jeg er en pige på 17 år, som er sammen med en dreng på 19 år. Vi har været sammen i 12 mdr. nu.

Men efter han har været mig utro, har det hele ændret sig. Inden han var utro, var han til at snakke med. Han var sød ved mig, og var der for mig. Men efter han var mig utro, blev han mere hård ved mig. Han er ikke til at tale med, og han bliver hurtigt irriteret på mig.

Han vil gerne komme sammen med mig, men han slår op konstant.

Ps. – Han er en meget jaloux type og stoler slet ikke på mig, da jeg har løjet et par gange.

Han tvivler på, om jeg elsker ham. Jeg ved ikke helt, hvordan jeg kan bevise overfor ham, at jeg elsker ham, og at jeg vil ham det bedste?

Idag kommer jeg til at ringe hemmeligt, så beskylder han mig for at have snakket med andre fyre, siden jeg har hemmelig nummer :s. Håber du kan give mig et råd til, hvad jeg kan gøre, for jeg elsker ham for meget til at gå fra ham. Så jeg vil gerne kæmpe for, at det skal gå godt igen.


Svar

Kære pige.

Tak for din åbenhed i din mail. Jeg kan godt forstå og følge dig i din frustration over at jeres relation ikke fungerer, som den har gjort tidligere. Det lyder som om, at kontakten til ham, du holder af, er kørt død på en eller anden måde.

Hemmeligheder er giftige

Noget af det mest giftige i et parforhold er hemmeligheder. Det, der er åbenlyst og fortalt med ord, kan man forholde sig til, men hemmeligheder indbyder til gætterier og utryghed.

Gætterier giver utryghed

Når jeg læser din beskrivelse af jeres forhold og situation, så tænker jeg, at der er flere ting i jeres relation, som gør det vanskeligt for kærlighed, tillid og tryghed at blomstre. Utroskab, løgn og skjult nummer er med til give plads til utryghed og gætterier. Når jeres relation allerede er belastet af utroskab, bliver gætterierne som regel negative og dermed ødelæggende, fordi utroskab skaber mange følelser i jer begge. F.eks. vrede, mindreværd og ked-af-det-hed.

Når forholdet skal genoprettes

Hvis jeres relation skal genoprettes, skal der opbygges en tillid. Det tager langt tid at opbygge tillid mellem to mennesker, som har oplevet, at forholdet har været præget af uærlighed og mistro.
Kommunikation – opbyggende eller nedbrydende

Vær åben og ærlig

Det begynder med ærlighed. Du skal begynde med at lægge alle kort frem på bordet og være 100% ærlig om dine handlinger, følelser og tanker. Du skal turde være helt åben og ærlig over for ham og tillade, at han reagerer på det, som du fortæller. Du må tage ansvar for dine handlinger og konsekvensen af, at du har løjet.
Hvordan kan jeg kommunikere bedre og undgå voldsomme reaktioner?

Redskab til samtale

Det er vigtigt, at du lader ham reagere og fortælle det, som han har brug for. Du kan prøve at spejle det, som han fortæller. Hvilket vil sige, at han taler i forholdsvis korte sætninger/forløb, hvorefter du gen-fortæller, hvad du har hørt ham sige. Er han ikke tilfreds med din gengivelse, må han gentage, indtil du har forstået, hvad han siger.

Bagefter bytter I roller, så du starter med at fortælle om din oplevelse, hvorefter han genfortæller, hvad han har hørt dig sige.

Dette redskab kan måske hjælpe dig til en bedre forståelse af ham.

Vigtigst af alt er: Du kan ikke ændre på ham, men du kan ændre dig selv og den måde hvorpå du reagerer på det, han gør.

Lykke til med jeres relation.
Den nødvendige tilgivelse
Hvordan bliver jeg lukket ind i hans liv?

Mvh.