Jeg stoler ikke på min kæreste mere

Spørgsmål

Fold ud

 

Hej brevkasse

Jeg stoler ikke på min kæreste. Det er der flere grunde til. Den første grund er at jeg læste nogle beskeder, han havde skrevet med en pige, som han havde haft noget med engang. Mens vi er sammen spørger hun, om de ikke skal ses, hvor han skriver at det kan de godt. Det, der så er problemet er, at han sagde til mig, at han skulle hjem til sine forældre. Da jeg konfronterede ham med det, sagde han, at han tog derhen for at fortælle hende, at det var mig han var sammen med, og at hun skulle stoppe med at skrive sådan til ham. Det tilgav jeg.

Så nytårsaften skriver han med en af hans venner. Og dagen efter læste jeg deres beskeder. Der spørger han, om han ikke har nogle veninder han kan tage med, fordi han mangler nogle damer at kigge på. Han skriver også, at han tænker på at knalde med en anden. Da jeg konfronterer ham igen, undskylder han og siger, at han var fuld og at han ikke mente det. Sagde at der var mig eller andre piger, hvor han valgte mig.

Men så her igår kom han og spurgte, om han måtte tage hjem til hende Emma, hvor jeg siger at det ved han godt, jeg ikke er tryg ved. Og det kunne han også sagtens se på mig. Der tog han ikke hensyn til, hvordan jeg havde det. Men om jeg så havde sagt nej, så ville han have været taget afsted alligevel. Nu ved jeg ikke hvad jeg skal gøre, fordi jeg kan ikke være i et forhold, hvor jeg ikke stoler på ham. Men samtidig elsker jeg ham.

Nu har han så holdt noget mere skjult for mig. Han har skrevet med en eller anden ”pornopige”. Han har spurgt hende om de ikke skulle mødes, men for at de skulle gøre det, skulle han bevise noget mere, så derfor har han har sendt et nøgenbillede til hende. Ja jeg ved ikke om han har gjort mere.

Han har også holdt skjult for mig, at han har skrevet med en der hedder Ida. Han sagde til mig, at han nok skulle ud at løbe i weekenden. Først var det fredag aften, så skulle det være lørdag, så var der undskyldninger og så skulle det være søndag. Men grunden til at han ikke kom ud at løbe var pga. hende Ida, fordi hun aflyste og så aftalte de en ny tid. Han siger, at han ikke har nogen intentioner om at gøre noget med dem, men det er bare svært at tro på.

Så har jeg også lige fundet ud af at Emma og ham har været ude og køre landtur sammen. Det er godt nok lang tid siden, men det har han så også holdt skjult for mig. Han sagde, at det var ham, der kørte landtur selv.

Jeg synes at det er rigtig svært, fordi den her gang har jeg sagt, at han simpelthen må bevise overfor mig, at det er mig han vil have, men jeg føler ikke der sker noget. Det skal være slut med de piger, og sker det igen – ja så går jeg fra ham. Han siger det er slut, men hvordan kan jeg tro på at han fortæller sandheden? Jeg stoler jo ikke på ham.


Svar

 

Hej Skuffede Kvinde!

Tak for dit brev, hvor du fortæller din kærlighedshistorie om din utro kæreste. Allerførst gætter jeg på, at du allerede nu er blevet klogere på dit parforhold – bare ved at skrive dit brev til brevkassen. Hvis du giver dit selv lov til at læse dit brev igennem, som om det var skrevet af en veninde, så tror jeg, du kan se, at den behandling, du bliver udsat for, slet ikke er i orden

Det kan være sexafhængighed

En psykolog kan sikkert hjælpe din kæreste til at blive klog på, hvorfor han har brug for “udenoms-sex”, når han samtidig tydeligvis ønsker at det skal være jer to. Min fornemmelse er, at han måske lider af en eller anden form for sexafhængighed. Der findes en organisation der hedder Anonyme Sexafhængige, hvor sexafhængige hjælper hinanden. De har lavet en liste over træk, der kendetegner denne lidelse. Hvis han kan se sig selv i den beskrivelse, kan han gå ind i dette netværk og få hjælp. Det er gratis, og det hjælper at dele sine vanskeligheder med andre i en ligeværdig atmosfære.

Alkohol og sex

Du nævner, at nogle af hans sidespring foregår, når han er fuld. Måske skulle han give sit fritidsliv et kvalitetstjek? Er der situationer, han med fordel kunne undgå eller agere anderledes i? Måske hænger han fast i et mønster, som er dårligt for jeres forhold. Måske kan de dårlige ting blive erstattet af ting, der vil gavne ham og jeres forhold bedre? Ting, som han i det lange løb kunne have stor glæde af.

Ægte kærlighed er bygget på tillid

Når jeg læser dit brev, er jeg mest tilbøjelig til at anbefale dig at droppe forholdet – eller i hvert fald sætte det på pause – indtil du igen oplever, at du kan stole på ham. Det er først, når man får tingene lidt på afstand, man rigtig kan mærke, hvordan det har været. Du har masser af muligheder for at møde en anden mand, som elsker dig så meget, at du kan stole på ham som en helt selvfølgelig ting. Tillid er så vigtigt i kærlighed, fordi der er tider, hvor vi er svage og det er der, vi har hinandens ryg – og ikke vender den anden ryggen.

Jeg håber, du kan se, at du er alt for værdifuld til at leve i den usikkerhed din nuværende kæreste byder dig. Det er tydeligt, at han lige nu ikke vælger det bedste for dig/jer, men først og fremmest er styret af sine egne lyster her og nu.

Jeg ønsker dig alt det bedste fremover!