Jeg giver og hun modtager

Spørgsmål

Fold ud

Når jeg og min kvinde dyrker sex, er jeg kun giver, og hun er modtager. Det er også skønt at lege med hendes krop, men jeg tror en af grundene til, jeg ikke modtaget mere, er pga. jeg kommer hurtigt – selvom hun nok siger noget andet. Men sjovt nok har de andre kærester, jeg har haft, også stoppet med at lege med mig. Jeg er bare nysgerrig på, hvorfor det mest går den ene vej. Det fylder en del i mig. Kan der være en grund?


Svar

Tak for din henvendelse, som jeg mere ser som en refleksion og undren over forskellen på seksualiteten hos mænd og kvinder, end som et konkret spørgsmål. Så det er denne generelle forskel jeg vil tage udgangspunkt i. Og lad mig understrege, at det er et generelt syn. Der kan naturligvis være forskel fra par til par.

Mænd
De fleste vil sige, at mænd har mere lyst til sex end kvinder. Og sandt nok, mænd bliver generelt set tændt hurtigere end kvinder. Mandens seksualitet er ofte meget visuel, så han tændes af det han ser. Og ofte ser manden den seksuelle akt som forløsning for spændinger opbygget i hverdagen – altså som en mulighed for at slappe af og blive afstresset – også fra spændinger i parforholdet.

Så sex åbner en mand, hjælper ham til at opleve sin kærlighed og give udtryk for den over for sin kvinde. En mand har lige så meget behov for kærlighed som en kvinde. Men sex er ofte en forudsætning for, at han kan tage imod dyb kærlighed fra hende. Sat lidt på spidsen, kan man sige, at på samme måde som en kvinde har behov for kærlighed for at kunne åbne sig for sex, har en mand behov for sex for at åbne sig for kærlighed.

Kvinder
Ofte er det anderledes hos en kvinde. Hvis hun skal føle seksuelt begær, skal hun føle anerkendelse og bekræftelse i dagligdagen. Hun skal mærke mandens kærlighed, og hun skal opleve følelsesmæssig støtte indenfor parforholdet. Med andre ord har hun ofte brug for, at der er styr på hjemmet og at I har det godt med hinanden i parforholdet, før hun kan overgive sig til sin seksualitet og lyst til sex. Kvinder elsker sex lige så meget som mænd, men man skal over flere tærskler, inden hun tænder.

I begyndelsen af parforholdet, i forelskelsen, er det ikke noget problem. Alt er dejligt, begge parter er lydhøre over for hinanden, alting kører bare og den seksuelle lyst er stor.

Men efter nogen tid bliver manden måske træt af, at hun altid vil snakke, lige præcist når han har lyst til sex.

En kvinde kan opleve, at hun skal styre sin karriere samtidig med, at hun har ansvaret for børn og hjem. Og med alle disse ting i hovedet kommer hun let til at opleve, at hun bærer hele verden på sine skuldre. Hun har alt for travlt og hun er blokeret for fysisk nydelse.

Lidt provokerende kunne man sige, at forspillet begynder i køkkenet, men ikke ved at han følger sin tilskyndelse, griber hende og tager hende på køkkenbordet – mere ved at han griber viskestykket og viser sin kærlighed ved at støtte og hjælpe hende i hverdagen.

Jeg håber mit svar giver lidt indspil til din refleksion og undren.

Måske du også kan få noget ud af at se denne artikel: LYST – SPONTAN OG MODTAGELIG LYST

De bedste hilsner