Jeg føler mig presset til trekant

Spørgsmål

Fold ud

Hej Brevkasse

Jeg skriver fordi, jeg er desperat for at reparere et meget skrøbeligt parforhold. Jeg elsker min kæreste, vi har været sammen i 11 år og har et barn sammen. Jeg har fundet ud af, at han har været mig utro med 2 forskellige piger, en af dem har han været sammen med 3 gange. Jeg har egenlig tilgivet ham, men der er selvfølgelig stadig jalousi og usikkerhed i mig og mit selvværd er helt i bund. Min kæreste er her ret kort tid efter, jeg har fundet ud af hans utroskab begyndt at snakket meget om at have et åbent forhold eller en trekant med en pige. Jeg føler mig presset af ham til at give han det, for ellers tror jeg ikke han kan være lykkelig. Det skal siges at han er i en psykisk svær situation lige nu. Han har en depression har angst og er lige begyndt til psykolog. Han har ikke haft en god barndom, er blevet mobbet meget som barn. Han har nu trænet sig op til en stor stærk og lækker mand, som mange piger gerne vil have, og det gør mig både jaloux og ked af det når han skriver og kigger på andre piger. Hans store problem er, at han ikke har været sammen med andre sexuelt end mig og det anede jeg ikke før jeg opdagede hans utroskab og han fortalte mig det. Det bekymre mig meget, at det går ham så meget på, han siger tit at han er ked af at vi mødte hinanden så tidligt og at han nok ikke har prøvet nok sexuelt endnu. Jeg er fortvivlet og forvirret for jeg kan ikke forstå hvorfor sexuelle oplevelser er vigtigere end hans lille familie der elsker ham. Han siger han elsker mig, men alligevel tænker han kun på sig selv og sine behov. Jeg mener når man lige har opdaget utroskab, er åbne forhold og trekanter slet ikke noget jeg kan rumme. Jeg vil ikke dele den mand der lige har været mig utro. Mit spørgsmål jer er, tror i vores forhold/ familie kan redes? Jeg elsker ham og vil gøre meget for ham, men åbent forhold og trekant kan jeg ikke leve med. Hjælp.

Kærlig hilsen


Svar

Kære kvinde

Tak for dit brev. Jeg vil komme med nogle betragtninger og råd. Så kan du se om du kan bruge det.

Pas på dine egne grænser
Din kæreste opfordrer dig til at være med i en trekant og du kan føle at du er nød til det for at holde på ham. Jeg tror det er vigtigt i sådan en situation, at du ikke går med til noget som du senere vil fortryde. Jeg kan læse at du klart og tydeligt siger at du ikke har lyst til at være med i en trekant. Jeg tror det er væsentligt at holde fast i, at det ønsker du ikke.

Han er i krise
Han er i krise, skriver du. Du beskriver også det du kalder en dårlig barndom og at han har kæmpet sig til en flot krop, som kvinderne falder for.

Jeg kan få den tanke, at han nu måske oplever for første gang i sit liv, at han er attraktiv og interessant. Hvis han indeni er en selvusikker mand, ja så føles det altid rart, at være ombejlet og attraktiv fysisk. Måske oplever han, at meget af det han ikke føler han er god til, kan ophæves lidt af det at være attraktiv fysisk.

Det er i alt fald een forklaring på at hans lyst til sex og flere kvinder kan stige lige nu.

En anden forklaring kan være at finde i jeres forhold. Ved ikke hvor gammel jeres datter er, men jeres eget liv har måske ændret sig efter I har fået hende. Jeg ved ikke om han føler jeres sexliv har ændret sig meget, eller om I har andre problemer imellem jer.

Inviter ham til en samtale
Jeg synes du skal spørge om du må komme med ham til psykolog. Eller opsøg en parterapeut sammen og der kan du fortælle ham at du ikke ønsker at indgå i en trekant. Der må du også få talt med ham om, hvad det er der sker. Hvorfor har han så meget lyst til andre. Det kan også være godt at tale om, hvad du måske kan gøre anderledes. Og måske kan du ikke gøre noget anderledes, fordi det mest handler om ham og hans kriser.

Men jeg tror, du er nød til at sige fra, og gå ind i en samtale, hvor du beder ham om at sige noget mere om hvad der sker indeni ham.

Venligst

Steen Kruse
Par- og psykoterapeut

Hjemmeside