Jeg føler ikke kæresten elsker mig

Spørgsmål

Fold ud

Hej. Jeg er en pige på 17. Min kæreste og jeg har været sammen i tre år. Men jeg føler ikke, at han elsker mig mere, selvom han siger det tit. Hvad skal jeg gøre?


Svar

Kære pige på 17 år.

Tak for din henvendelse til Parvis.dk. Det er dejligt, at du opsøger hjælp til det du går og tumler med.

Det er ikke så mange oplysninger, du har skrevet, så det er lidt svært for mig at give dig et helt konkret råd ind i din situation. Jeg har derfor valgt at skrive de tanker ned, som din henvendelse har givet mig, og så håber jeg at du kan bruge nogle af dem.

Vores tanker står ikke skrevet i panden

Du skriver, din kæreste tit fortæller, at han elsker dig, men du føler det ikke sådan. Vi kan nogle gange have en forventning eller forestilling om, at andre kender os så godt, at de kan læse vores tanker. Desværre står vores tanker, forventninger og behov ikke skrevet i panden på os, så andre kan læse det.

Hvad har du behov for?

Din kæreste er heller ikke tankelæser, så mon du har husket at fortælle ham om dine følelser, tanker og behov? Har du mon fortalt ham om det, som du har skrevet til os – at du ikke føler dig elsket bare fordi han siger det? Har du fortalt ham, hvad det er du har brug for? Eller hvad der skal til for at du føler dig elsket?

Prøv at bruge lidt tid på at besvare mine spørgsmål, så du kan sætte ord på dette over for dig selv. Efterfølgende kan du så fortælle din kæreste om, hvad der skal til for at du føler dig elsket.

Fem kærlighedssprog

Der findes en bog som hedder ”Kærlighedens fem sprog”. Bogen beskriver fem forskellige grundlæggende måder, man kan føle sig elsket på. Der er selvfølgelig rigtig mange nuancer, men altså grundlæggende fem forskellige måder. Forfatteren kalder de fem sprog for:

  1. Anerkendende ord (ord: du er dejlig, jeg elsker dig mv.)
  2. At modtage gaver (tøj, blomster, slik, breve mv.)
  3. Fysisk berøring (knus, kys, kærtegn mv.)
  4. Tid til hinanden (gå tur, se film sammen mv.)
  5. Tjenester (rydde op for dig, hjælpe dig praktisk mv.)

De fleste oplever, at de har et primært kærlighedssprog og et sekundært kærlighedssprog. Altså et eller to af kærlighedssprogene som har større værdi eller betydning end de andre.

Kærestens bruger sit eget kærlighedssprog

Når din kæreste siger, han elsker dig, så falder det ind under kategorien ”Anerkendende ord”. Han bruger sine ord til at fortælle om sin kærlighed til dig. Det er måske sådan han selv opfatter kærlighed, men tydeligvis er det ikke dit kærlighedssprog. Din kæreste tror måske, at hvis han vil fortælle eller vise dig, hvor meget han elsker dig eller du betyder for ham, så skal han fortælle det med ord. Så hvis ordene ikke har effekt på dig, så hjælp kæresten til at gøre det, som virker overfor dig.

Hvad er dit kærlighedssprog?

Hvis nu dit kærlighedssprog er fysisk berøring, altså at han omfavner dig, aer dig og kysser dig, så vil du føle dig elsket og betydningsfuld, når han gør disse fysiske ting. Der skal fysisk handling på, hvis dette er dit kærlighedssprog.

Du kan læse mere om de 5 kærlighedssprog  

Hvad får dig til at føle dig elsket og værdifuld?

Igen – prøv at overveje for dig selv, hvad der får dig til at føle dig elsket. Og så fortæl ham det, så han ved det. Dit kærlighedssprog eller det, som giver dig følelsen af at være elsket og betydningsfuld, står desværre ikke skrevet i panden på dig. Så derfor er det dit ansvar selv at fortælle kæresten om dit kærlighedssprog, de forvenintninger og behov med ord.

Håber du kan bruge mit svar til noget. Du er velkommen til at skrive ind igen med flere oplysninger, hvis mit svar til dig rammer helt ved siden af.

Vores kærlighedsbeholdere er tomme, hvordan fyldes de op?

Alt det bedste til dig