Hvorfor er græsset altid grønnere på den anden side?

Spørgsmål

Fold ud

Jeg er en pige på 24 der har det problem at jeg altid vil have det jeg ikke har. Når jeg er single har jeg det egentlig rigtig godt, men jeg drømmer om tosomheden i et forhold, at have en at forkæle og blive forkælet af.
Når jeg så er i et forhold, syntes jeg altid at jeg bliver i tvivl. Halvdelen af tiden ligger jeg mærke til hver en lille fejl personen har og får lyst til at afslutte forholdet, den anden halvdel af tiden tror jeg på at han er manden jeg skal dele resten af mit liv med.
Hver gang jeg har haft afsluttet et forhold føler jeg mig dum over at have smidt det jeg havde væk, men mens jeg er i forholdet bliver jeg altid små forelsket i andre.
Jeg har aldrig prøvet at være rigtig forelsket, men jeg har følt en stor kærlighed til flere af mine kærester.
Lige nu er jeg i et forhold, manden jeg er sammen med er fantastisk. Vi har vidunderlig sex, vi kan tale om alt og har endnu ikke haft en eneste konflikt der ikke er blevet løst ved at vi har talt om tingene åbent og så snart situationen opstod. Jeg ved at han ville være den perfekte mand at få børn med, vores økonomi er god, der er intet at sætte en finger på overhovedet. Men nu begynder jeg så at blive ”forelsket” i en tidligere sexpartner, da jeg var single var jeg fuldstændig sikker på at han og jeg ikke passede sammen som kærester, dette havde han heller ikke lyst til, så vi nød bare hinanden fysisk ind imellem.
Hvorfor vil jeg altid have det jeg ikke har? og hvordan falder jeg til ro?
Jeg ved at den mand jeg er kæreste med nu er det mest fantastiske menneske, han er vild med mig og jeg føler mig så helt utrolig heldig at have ham. Jeg ved bare at dette forhold, som mine andre, vil gå i vasken fordi jeg bliver interesseret i en anden, men jeg vil ikke miste ham, jeg er nødt til at finde en måde at standse disse ”teenage forelskelser” jeg får i en hvilken som helst anden så snart jeg binder mig. Hjælp…


Svar

 Kære 24 årig

Lad os starte med græsset: Som haveejer ved jeg, at græsset bliver grønnest og flottest der, hvor man gøder og vander det…

Så enkelt kan det siges, men desværre er det tit nemmere sagt end gjort.

 

Forskel på kærlighed og forelskelse

Jeg tænker, at din situation, som jeg læser det, handler om at skille kærlighed og forelskelse. Forelskelse kommer og går. Den er utrolig dejlig at være i når den er der, og man kan komme til at savne den rigtig meget. Men forelskelsen er også upålidelig, for desværre retter den sig ikke altid mod den person, man elsker og ønsker med forstanden at dele livet med, og så er forelskelsen rigtig bøvlet. Nogen har sagt, at forelskelsen er en form for sindssyge, for når man er forelsket kan man finde på at gøre de mest utrolige ting, som fornuftige mennesker ikke kunne finde på at gøre.

 

Kærlighed er en beslutning

Kærligheden derimod er tålmodig, overbærende og mild, og styres af forstanden og en beslutning om at ville elske. Kærligheden kan vokse ved at man ”gøder” den ved at bruge den. F.eks. ved at gøre noget for sin partner, som du ved, at han vil blive glad for eller overrasket over, afhængig af hans kærlighedssprog (se andetsteds på sitet).

En måde at besejre uønskede forelskelser er at tale om dem. Fortæl din partner om dem og fortæl ham samtidig, at når du fortæller det til ham er det ikke for at presse ham, men for at han skal kende dine kampe og at han kan vide, at det er ham du vil vælge og ikke andre. Det vil også være med til at styrke jeres forhold og ”vande jeres græs” så det bliver grønnere.

Jeg tænker også at en ide evt kan være, at du kan have glæde af at konsultere en psykoterapeut for at få hjælp til at komme fri af det mønster, du er kommet ind i.

 

Læs også artiklen: Kærlighed i praksis


Lykke og held med jeres parforhold.

 

Venlig hilsen