Hjælp. Skal jeg prøve at holde mig ven med ham?

Spørgsmål

Fold ud

For to uger siden slog min kæreste op med mig efter fire år. Vi har altid været utrolig lykkelige sammen og været hinandens bedste venner. Det sidste halve år har vi været meget uvenner og været lidt on and off. Han siger han ikke orker at kæmpe for vores forhold mere. Men hans handlinger siger noget andet end hans ord. Efter vi er gået fra hinanden går han hele tiden i byen og drikker sig meget fuld. Han har fortalt vores fælles venner at han ikke kan holde ud at være hjemme fordi der er for mange minder om mig.

Han har billeder af mig på facebook i nu og vil ikke slette dem.

Vi snakkede sammen fredag hvor vi holdt i hånd og snakkede om minder.

Jeg vil rigtig gerne have ham igen, han siger også at han stadig elsker mig.

Hvad er jeres råd omkring det her? Skal jeg holde mig venner med ham og måske gøre ham forelsket på ny på den måde eller hvordan?

Håber på hurtigt svar, er ved at være desperat.

Mvh den triste..

Svar

Kære den triste.

Tak for din henvendelse. Du skriver at din kæreste gennem 4 år netop har slået op med dig og I er gået hver til sit. I har haft det rigtig godt og været lykkelige sammen og også haft et dejligt venskab – så du er rigtig ked af det. Vi kan forstå på dit brev at det sidste halve år har været svært – I har været uvenner og det har ført til at din kæreste ikke orker at kæmpe mere for jeres forhold. Du er fortsat meget glad for ham og vil gerne at i genoptager jeres forhold. I har været sammen efter bruddet og fortalt hinanden at I stadig elsker hinanden – så nu spørger du om du skal holde dig gode venner med ham og forsøge at gøre ham forelsket på ny?

 

Hvilke forventninger har i ?
Vores fornemmelse er at I måske ikke er helt færdige med hinanden. Vi tænker at det venskab og de følelser I har måske kan bære også i fremtiden. Vi må spørge om, hvad der er sket det sidste halve år siden I har været så meget uvenner.? Hvilke konflikter har I haft og hvilke forventninger har i haft til hinanden, der ikke er blevet indfriet? Her er formentlig kilden til jeres brud og din kærestes manglende overskud til at kæmpe for jeres forhold. Prøv at få ham i tale og fortæl ham, at du stadig elsker ham og gerne vil jeres forhold. Spørg ham hvad der skal til for at give det en chance mere og hvis han er med på det – så prøv at gå igang med at bygge jeres forhold op lige så stille. Det gør man ved at tale meget sammen, læse noget sammen om parforhold , søge råd sammen hos andre. Dyrk det venskab som I tidligere har haft og prøve at blive lidt klogere på hvad der skal til for at få en god relation. Find ud af hvad der skete i jeres forhod for ½ år siden, da I blev mere og mere uvenner. Har i haft en adfærd overfor hinanden der ikke var god? Er I klar til at ændre jeres adfærd over for hinanden?

I skal være to til at kæmpe
Parforhold er hårdt arbejde og du kan ikke kæmpe alene – I skal være 2 om det. Du kan ikke tvinge ham til at give jeres forhold en ny chance og hvis han siger nej må du respektere det.

Det du kan gøre alene er at arbejde med dig selv – se på dine egne reaktioner. Vigtigt er det også at bearbejde den sorg og det tab du har i og med at din kæreste er gået fra dig. Det er hårdt at blive forladt og her er der brug for gode venner til at lytte.

Vi ønsker dig al mulig held og lykke og håber det bedste for både dig og din kæreste.

Vi kan anbefale bogen ”Kæmp for kærligheden” af Markamnn, Stanley og Blumberg

De bedste hilsner