Han vil have mig tilbage, men gør ikke noget for det

Spørgsmål

Fold ud

Kære brevkasse

For en måned siden, slog min kæreste op med mig, fordi jeg blev ked af det og gik hjem (vi bor ikke sammen).

Nu siger og skriver han, at han gerne vil have mig tilbage, men han gør ikke noget for det.

Bør jeg tage ham tilbage på den baggrund? Jeg vil gerne have ham tilbage, men jeg føler mig såret over, at han ikke fx inviterer mig i biografen eller noget, for at vise mig hvad jeg betyder.

KH J


Svar

Kære J

Tak for dit spørgsmål.

Det korte og nok også lidt for simple svar på dit spørgsmål er: Nej – du bør ikke tage ham tilbage på den baggrund!

Hvorfor?

Fordi kærlighed trives sjældent godt med noget man bør, noget man skal, eller noget man synes, man er nødt til.

Vi tænker sådan om kærlighed, at kærlighed trives bedst i frivillighed og at kærlighed handler om at ”tjene hinanden” – altså frivilligt give sin kærlighed til den anden, fordi man elsker, og uden at forvente at få noget igen.

Med den slags kærlighed handler det om, hvad jeg kan gøre for at gøre min elskede glad, fremfor hvad jeg har budt ind med i forholdet, og hvad den anden så skylder mig.

Kærligheden holder ikke regnskab, men ”regnskabsfælden” er let at falde i for os som par, hvis vi ikke er bevidste om, at det er en fælde, som let kan flytte vores fokus over på, hvad jeg kan få, fremfor hvad jeg vil gi´.

Når det er sagt, er det også vigtigt at sige, at det giver god mening, at du har brug for at mærke, at du betyder noget, og at din kæreste handler på det, han siger og skriver – at han gerne vil have dig tilbage.

Har I talt sammen om det at vende tilbage til hinanden – og om hvordan I kan vise hinanden, at I betyder noget for hinanden?

Der kan være stor forskel på, hvordan man viser hinanden, at man elsker hinanden. Nogen siger det med ord, nogen giver gaver, nogen gør tjenester for hinanden, nogen prioriterer tid til hinanden, og nogen fortæller det med fysisk berøring. Det kaldes de fem kærlighedssprog. Måske kender du dem eller har hørt om dem før.

Gad vide, hvordan man fortæller dig på den bedste måde, at du er elsket – og ved din kæreste, at det er den bedste måde for dig? Og omvendt – ved du, hvordan du fortæller din kæreste, at han er elsket, så han kan mærke det? Hvordan kan I lære at tale hinandens kærlighedssprog?

Vi tænker, at det måske kunne være en vej for jer at gå, at I får talt om jeres kærlighedssprog – hvordan I kan vise hinanden, at I vil hinanden, og måske også får talt om hvilke forventninger I har til parforholdet og hinanden, hvis I begge ønsker at vende tilbage til hinanden. Hvis I har svært ved at tale sammen om det kun jer to, kunne terapi måske være hjælpsomt.

Håber det lykkes for jer – ikke blot at finde hinanden igen, men også at finde ind til den tjenende kærlighed.

Kærlig hilsen