Føler mig ikke god nok til hende

Spørgsmål

Fold ud

Hej

Jeg er i et forhold med min kæreste og har været det i 1 år.

Det er mit første forhold og jeg er 27 år. Jeg har aldrig været lykkeligere og elsker hende virkelig. Den her pige er virkelig min soulmate. Kunne ikke forestille mig et liv uden hende. Hun betyder alt for mig, og hun er virkelig hele mit liv. Hun er konstant i mine tanker. Hun er virkelig det, man vil kalde for en soulmate, og hun har det på samme måde.

Men samtidig så har jeg den her frygt, som kommer tilbage. For jeg har aldrig haft det bedre, synes jeg. Men frygten for at miste hende og denne lykke, har jeg utrolig svært ved at styre. Når den kommer, så føler jeg mig ikke god nok til hende. Det forstyrre også vores sexliv. I perioder, hvor frygten er værst, så mister jeg min rejsning under sex og har svært ved at få den op igen. Nogen gange er det umuligt. Jeg har ikke umiddelbare problemer med at få den op.

Min kæreste og jeg er gode til at tale om tingene, og vi forsøger forskellige ting. Der er gode perioder og der er dårlige perioder. Men nu er vi kommet dertil, hvor vi/jeg skal tale med nogle professionelle om det. Det irriterer mig meget, at jeg ikke kan styre min frygt og jeg så ikke føler mig god nok.

Håber du kan hjælpe eller i hvert fald vejlede mig til, hvordan jeg kan få bearbejdet denne frygt.

Med venlig hilsen

N


Svar

Kære N

Tak for din henvendelse. Hvor er det dejligt med din forelskelse og din lykke. Og hvor er det smerteligt at læse om dine angstanfald midt i alt dette.

Det glæder mig, at du skriver, at du/I er kommet dertil, hvor du/I skal tale med en professionel. Det er rigtigt godt og fint, at det er noget i er sammen om, og at du er fuldstændig ærlig omkring det. Det er rigtig godt, at I ikke ser det som bare dit problem, men jeres problem. Det er noget, der stå uden for jer, og som I sammen vil arbejde med.

Når jeg læser din henvendelse, får jeg et billede af en grundangst for forladthed. Du spørger meget konkret om, hvordan du kan bearbejde denne frygt. Til det vil jeg rådgive dig at bruge en professionel psykoterapeut eller psykolog. For at finde ud af, hvad der ligger under din angst, eller hvad det hele handler om, skal der bl.a. snakkes om, hvad du har med i din livsbagage og hvad du tidligere har oplevet, som har kunnet få den angst til at vokse i dig.

Det vil en psykoterapeut eller en psykolog kunne hjælpe dig med at finde ud af – og vil kunne give dig anvisninger til, hvordan du kan arbejde med det.

Så jeg bakker dig/jer helt op i, at I er på rigtigt spor, og bør konsultere en psykoterapeut eller psykolog for at få bearbejdet din angst, som er med til at hæmme dit liv.

De bedste hilsner