Den svære kærlighed

Spørgsmål

Fold ud

Hej

Jeg var sammen med min x i 3 et halvt år, da han stoppede. Han fortalte, at det ikke var fordi han ikke kunne lide mig, men jeg havde svært ved at slappe og være mig selv. Jeg har siden arbejdet meget med mig selv, og reflekteret over hvad der gik galt. Min x har hele tiden sagt han vil støtte mig og fortalt hans kammerat at han fortsat kan lide mig. I sidste uge skriver han så at han er begyndt at se en anden. Der, hvor det knækker for mig, er, at det er som om, han flygter fra sine følelser. Han har aldrig snakket så meget om dem, og han har sendt flere snaps til mig inden for den sidste måned. Det der gik galt var dårlig kommunikation, og jeg mener at det er værd at kæmpe for at vi har været sammen så længe og haft det så godt samt har mange fælles interesser og drømme for fremtiden. – Jeg elsker og har elsket ham hele vejen – har aldrig mødt en så fantastisk fyr og vil gøre alt for at vi kan finde tilbage igen og få åbnet for hans følelser, så han ikke bare flygter fra dem – nemmere at finde en anden……. Jeg vil gerne vise ham, at jeg har arbejdet med mig selv og virkelig vil ham og elsker ham. Jeg mener, vi kan blive noget fantastisk sammen, hvis vi vil. – Hvordan overbeviser jeg ham? Er oppe i en alder, hvor jeg vil have familie, hvilket var en fælles drøm, og det et bare så hårdt at smide 3 et halvt år væk p.g.a. vores kommunikation ikke var god. – Hvordan får jeg ham til at give vores forhold en chance. Jeg tror på, det kan blive noget helt fantastisk. – Selv hans bedste kammerat synes vi er gode for hinanden!
Håber I kan hjælpe har ondt i maven, savn, sover dårligt og har det bare skidt.

Kærlig hilsen


Svar

Hej

Tak for dit spørgsmål.

Når man er blevet forladt, står man ofte med en tomhedsfølelse og en skyldfølelse: hvor jeg savner ham, og hvad har jeg gjort forkert. Desværre er der ikke altid et ligetil og fornuftigt svar på det.

Jeg læser i dit spørgsmål, at du kæmper for at få ham tilbage, og at du mener, det er værd at kæmpe for, og der er jeg enig med dig. Kærligheden er altid værd at kæmpe for, for går man ind i et nyt forhold, flytter “nissen” med over, så man igen efter en tid står i den samme problematik, som man tidligere var i.

Jeg læser også i dit spørgsmål, at du selv føler, at du har kæmpet for jeres forhold ved at arbejde med dig selv, men at hans kvittering for det var at forlade dig. Jeg kan godt forstå, at hvis du føler, at det er uretfærdigt og utaknemmeligt.

Jeg tænker også, at du har ret i, at det er jeres kommunikation, der er gået galt. Det er det i øvrigt i langt de fleste tilfælde af konflikter i parforhold. Det kan der være mange grunde til, men en af de hyppigste er, at vi glemmer, at vi er udstyret med to ører og en mund, eller sagt på en anden måde: Jeg vælger at snakke i stedet for at lytte.

Mænd og følelser
Du spørger, hvordan du kan vinde ham igen og få åbnet for hans følelser. Desværre findes der ikke nogen nem og ligefrem løsning på det. Det er sådan, at vi mænd ofte har svært ved at snakke om følelser, mens det er lettere for kvinder. Vi mænd er tilbøjelige til at flygte, hvis der snakkes for meget følelser, og da du arbejder med dig selv, kan jeg forestille mig, at han føler sig presset til at snakke mere følelser, end han er parat til.

Vær nysgerrig
Jeg tænker, at en måde at vinde ham tilbage på – jeg fornemmer, at der trods alt er lidt kontakt i kraft af snaps – er at lytte til ham, være interesseret i, hvad han føler og tænker. Glæd dig over, at han trods alt bevarer kontakten til dig ved at sende snaps, og udtryk denne glæde over for ham. Det er vigtigt, at han får plads i jeres kommunikation, uden at du kommer med indlæg i form af: “Det får mig til at tænke på” eller “Sådan har jeg det også” eller lignende kommentarer, sådan at hans fortælling får lov stå alene uden at blandes op med din historie. Det forstyrrer ikke hans fortælling, at du stiller uddybende spørgsmål til det, han fortæller eller sender til dig.

Det er også vigtigt at huske, at han er unik, ligesom du er det, og dermed selv kan bestemme over sit liv, så du respekterer ham i at vælge det nye forhold frem for dig. Jeg ved godt, at det kan gøre ondt at komme til den erkendelse, men det er livets vilkår. Ender det der, må du tage dig af dine egne følelser og tage det med til din terapeut, så I kan snakke det igennem.

Jeg ønsker dig alt mulig held og lykke i livet.

Kærlig hilsen