Accept fra kærestens familie

Spørgsmål

Fold ud

Hej

Normalt åbner jeg aldrig op for mit forhold med min kæreste. Men lige præcis i den her situation føler jeg mig fortabt.
Jeg har kendt min kæreste i 4 ½ måned og vi har det rigtigt godt sammen. Hun bor ca. 150 km fra mig. Så det mit første langdistance forhold. Men problemet er, hun er aupair hos sin faster/moster og kommer fra Afrika. Hun er 21 og jeg 26. Vi taler begge rigtigt godt engelsk. Men hun har alt for meget respekt for sin faster/moster, fordi det er hende, som har bragt hende til Danmark. Jeg har accepterede alt og været i deres hjem 3 gange.Jeg var på ligefod med hendes faster. Men pludselig for 1½ måned siden bemærker jeg, at min kæreste opfører sig underligt. Det viser sig, at de tror jeg har givet min kæreste klamydia. Jeg er blevet testet negativ 2 gange inden for 1 måned. Hendes faster stoler ikke på, hvem jeg er. Hun tror ikke på, jeg arbejder og forstår ikke jeg bor hjemme hos mine forældre.

Hun dømmer rigtig meget uden at kende mig. Jeg har forsøgt at sige til min kæreste, at hun skal spørge sin faster, om jeg ikke kan tale et par timer en dag eller være der en weekend. Det sagde hun ja til men 1 uge efter ombestemte hun sig. Jeg er så rasende over, en 3. person skal være herre over mig og min kærestes forhold. Jeg har dog skrevet et langt brev til min kæreste, som hun skal vise sin faster. Om hun vil se den eller fortsat være dømmende er mig et stort spørgsmål. Jeg er målløs.


Svar

Hej

Det er forståeligt, at du er målløs og fortabt ud fra det, du beskriver.

Jeg vil gerne give dig de tanker, jeg har fået i forbindelse med læsningen af dit brev.

At gøre et stop
Jeg vil gerne anerkende dig for, at du gør dig overvejelser omkring, hvad det er, der foregår og sker. Ved at stoppe op giver det mulighed for at skaffe sig et overblik over, hvad jeg vil og ikke vil. Og, hvad jeg kan og ikke kan.

Særlige udfordringer
Jeg lægger mærke til, at du har udfordringer på flere felter:

  • Din kæreste er fra Afrika. Hun er ud af en bestemt kultur. Jeg kan forestille mig, at hun er vokset op med stor respekt for de mennesker, der er ældre end hende selv. Det betyder, at hun har stor respekt for sin faster. Hun har endda ekstra meget respekt, da hun har skaffet hende aupair- job i DK. Endvidere er hun afhængig af sin faster mht. at bo hos hende.
  • Du får beskyldninger om, at du har klamydia. Kan beskyldningen være angst for sygdom, da din kæreste kommer fra et land med stor dødelighed f.eks. pga. AIDS? Og, at denne angst bliver overført på dig. Blot en overvejelse.
  • Der er lang afstand til din kæreste. Det betyder, at I ikke har samme mulighed for at være sammen, som hvis I boede i nærheden af hinanden.

Dette er en lang udfordringsliste. Du har nu muligheden for at spørge dig selv: Er min situation med hende som kæreste langtidsholdbar? Er der mulighed for at gøre mere, end det jeg allerede har gjort? Du har forsøgt kommunikation både via et brev og forslag om at aftale en samtale. Respekt for dig med det du allerede har forsøgt.

Jeg vil ønske for dig, at du lytter til dig selv og handler ud fra det, du når frem til er bedst for dig. Det er dit ansvar at gøre dit valg. Også selvom det at gøre et valg kan udfordre og indebære tab og smerte.

Du er meget velkommen til at vende tilbage med spørgsmål til brevkassen igen.

Mange hilsner

Hanne Esmarch
Psykoterapeut