Gode bøger

Terapeuter anbefaler

Læs hvilke par-bøger psykoterapeuter og psykologer har som deres top 3. De fleste bøger kan bestilles på biblioteket eller købes billigt på nettet.

Gitte Lykke, familie og psykoterapeut

1. Kæmp for kærligheden, Markman H. et. al.

Kæmp for kærligheden er skrevet til par i alle livsfaser og i alle aldre. Par i etableringfasen kan have særlig nytte af at få en god kommunikation allerede fra begyndelsen. Via velkendte temaer, samtaler og små øvelser lærer man, hvad der hæmmer og hvad der fremmer et godt parforhold. Du kan endda lærer at skændes trygt med udbytte! (Bogen kan bestilles ved Center for Familieudvikling)

 

2. Spøgelser i ægteskabet, Clark E. Barshinger et. al.

Bogen giver hjælp og indsigt i, hvordan I sammen kan overvinde de spøgelser/”vilkår” din ægtefælle har med sig efter at være seksuelt misbrugt som barn. Lær at forstå, hvad der foregår. At leve sammen med en overlever efter seksuelt misbrug er ligesom at være fanget i en spejlsal. Angrebene kommer fra alle sider. De fleste angreb er kun truende refleksioner fra din egen eller din ægtefælles fortid – ikke virkelige problemer i dit ægteskab.

 

 

3. Kærlighed og Samliv, Harville Hendrix

Hendrix teori er, at vi vælger vores partner ud fra en række “gamle” følelsesmønstre og behov. Det giver både mulighed for at finde lykken og for at få vanskeligheder op til overfladen og dermed en enestående chance for udvikling af os selv og dermed samlivet.

Hendrix kommer ikke med nemme løsninger. Han fremstiller varmt og nøgternt kærligheden mellem mand og kvinde og giver en række konstruktive forslag til at få det bedre med hinanden.

 

Dorthe Braüner Lind, psykoterapeut

1. Kærlighedens 5 sprog, Gary Chapman

En klassiker når vi taler om parforhold. Den er trykt første gang i 1992 og er solgt i mere end 5 millioner eksemplarer verden over. Håndgribelig, letlæst og med gode praktiske øvelser. Har du ikke læst andet om ægteskab og parforhold tidligere er dette et rigtig godt sted at begynde.

2. Kærlighedens Alkymi, Hendrix H. og Hunt H. L.

En spændende og lærerig bog hvis man ønsker vejledning og praktiske øvelser og at lære mere om kontakt og dialog i parforholdet. Bygger på den anerkendte Imago-parterapi. En bog der med fordel kan læses, bruges og fordøjes over god tid.Udgivet af Borgen, 2004.

3. The Essential Humility of Marriage, Terry D. Hargrave

Denne er en meget velskrevet bog af Dr. Hargrave som er Professor i psykologi i USA og som i mange år har arbejdet som praktiserende parterapeut.

Bogen henvender sig primært til psykologer og terapeuter som arbejder med parterapi men kan også med fordel læses af alle ægtepar som ønsker at styrke parforholdet. Udgivet i 2000


Eleonora Andersen, familieterapeut og teolog

1. Kærligheden finder veje, Rob Parsons

Letlæst, sjov og med hverdagseksempler.

Kapiteleksempler

  • “Hvor blev samtalen af?”
  • “Genopdag sex”
  • “Derfor sker utroskab”
  • “Opgøret med fortiden – tilgivelsens frihed”
  • “Regn i ørkenen – påskønnelsens magt.”

Udgivet af Lohse og Credo, 2003

2. Kæmp for kærligheden, Markman H. et. al.

Grundbogen, som PREP-kurserne bruger.

Udgivet af Høst & Søn, 2006

3. Ung sorg, Eleonora Andersen

Min egen bog. Udgivet af Credo, 2006

Steen Palmqvist, familie og psykoterapeut

1. How we love, Milan og Kay Yerkovich

Læs den – det vil være godt for dit ægteskab.

Udgivet af Waterbook Press 2006

2. Kærestebilleder, Hanne Hostrup

Udgivet af Gyldendal Akademisk 1999